Όροι

Ελληνικές Ποικιλίες
Οινοποιείο Αποστόλου Εύβοια

Αγιωργίτικο 

ο βασιλιάς των ερυθρών σταφυλιών του ελληνικού νότου. Καλλιεργείται αποκλειστικά στη Νεμέα,  τα κρασιά του χαρακτηρίζονται από την βελούδινη, πλούσια γεύση τους αλλά και από το ζωηρό πορφυρό τους χρώμα.


Μαλαγουζιά
είναι μια φίνα ποικιλία που χαρίζει κρασιά γεμάτα γεύσεις και αρώματα.


Μοσχάτο
μεγάλη και διάσημη οικογένεια σταφυλιών που καλλιεργούνται με ποικίλα ονόματα σ’ όλες σχεδόν τις αμπελουργικές χώρες. Μεγάλη και η ποικιλία των κρασιών που μας χαρίζουν, από παλαιωμένα γλυκά έως φρέσκα, φρουτώδη αφρώδη. Όλα τους όμως ξεχωρίζουν για το εντυπωσιακό τους άρωμα.


Μοσχοφίλερο
καλλιεργείται στο οροπέδιο της Μαντινείας και στη νότια Πελοπόννησο, για την παραγωγή λευκών κρασιών με έντονο και εύκολα αναγνωρίσιμο άρωμα. Με μοσχατίζουσες νότες που στην πιο καθαρή τους έκφραση θυμίζουν τριαντάφυλλο, μέντα και λεμόνι.


Ροδίτης
καλλιεργείται σχεδόν σ’ ολόκληρη την Ελλάδα. Όταν καλλιεργηθεί και οινοποιηθεί προσεκτικά, μας δίνει ελαφριά και ευκολόπιοτα κρασιά με όμορφο φρούτο. 


Σαββατιανό
το πιο διαδεδομένο σταφύλι του Ελληνικού αμπελώνα. Καλλιεργείται στην Αττική και σ’ ολόκληρη την Κεντρική Ελλάδα. Μαζί με τον Ροδίτη, είναι τα κύρια σταφύλια που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή της ρετσίνας.


Ξινόμαυρο
η εκλεκτή ερυθρή ποικιλία της βόρειας Ελλάδας. Καλά εγκλιματισμένη στα ηπειρωτικά κλίματα, καλλιεργείται σε περισσότερες περιοχές από οποιαδήποτε άλλη ποικιλία στην Ελλάδα. Τα σταφύλια της έχουν έντονα όξινη γεύση, ακόμη και όταν είναι ώριμα.

 
Πιστεύουμε ότι η σωστή οινοποίηση απαιτεί κάτι από τα παλιά… μεράκι, χρόνο και φροντίδα. Όραμά μας είναι η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας με συνέπεια και μεράκι.